پیش غذا
پیش غذا
پیشغذا، یک وعده کوچک غذایی است که قبل از غذای اصلی سرو میشود. که به آن میان وعده، استارتر، antipasti، hors doeuvres هم میگویند.
طبقهبندی پیشغذا از بسیار ساده تا بسیار خاص هست و بسته به موقعیت، زمان سرو و میزان زمانی که صرفامادهسازی آن میشود متفاوت هست. پیشغذا در کنار نوشیدنی (کوکتیل) و معمولاً خاص برای همان نوع پیشغذا سرو میشود.
هدف از سرو پیشغذا چیست؟
خیلیها با تصور اینکه پیشغذا یک غذای کامل است آن را سفارش میدهند اما درواقع پیش یک وعده کوچک است و هدف آن گرسنهتر کردن شماست. وعده پیشغذا نمیتواند زیاد و حجیم باشد زیرا این باعث میشود تا شما هیچ تمایلی به خوردن غذایاصلی نداشته باشید.
یک پیشغذای درست به شکلی طراحیشده که بهغیراز اینکه گرسنگی شما برطرف نشود شمارا نسب به خوردن وعده بعدی حریص ترکند و ولع شما برای خوردن بیشتر شود.اگر رستورانی که رفتید و با پیشغذا سیر شدید بدانید که این غذا برای پیشغذا طراحی نشده و یا یک غذای اصلی است که حجم آن کوچکشده. کالریهای پیشغذا نباید بالا باشد.
شاید بتوان پیشغذا را اینگونه معرفی کرد. یک گاز کوچک.
واقعیت این است که فرهنگ خوردن پیشغذا در ایران وجود ندارد و اگر قصد بر این باشد که پیشغذاباهدف واقعی در رستورانهای ایرانی سرو شود شاید بیشتر افراد از این نحوه سرو شکایت کنند.در ایران میتوان بهترین پیشغذا را سوپ و سالاد معرفی کرد چون باقی چیزها اگر در حجم کم سرو شودقانع کننده نیست و اگر هم در حجم زیاد که معمولاً هم اینطور است، میلی به غذای اصلی را باقی نمیگذارد.
پیشغذا یک بشقاب از قبل تعیینشده و طراحی شده است. برحسب کالری نیاز برای قبل از غذا را درمنو قرار دادهاند و متأسفانه به این موضوع دقت نمیشود.یکی از پیشغذاهایی که در منوی رستورانهای ایتالیایی یا فرانسوی در ایران میبینید (نان سیر) و (بروشتا-بروسکتا-bruschetta) هست.
اما گاهی در بعضی از رستوران نان سیر به نحوی سرو میشود که دستکمی از پیتزا ندارد، مقدار زیادی از پنیر پیتزا بروی نان ریخته شده که شاید مفهوم نزدیکی به نان سیر نداشته باشد.