آموزش رستورانآموزش هتلداریمقالات

غذامون رو تو چی می‌خوریم

4.7/5 - (24 امتیاز)

غذامون رو تو چی می‌خوریم

همونطور که دلیل مراجعه خیلی از آدم‌ها به رستوران، ارضاء حس تنوع‌طلبی انسان هست، این افراد دوست دارند غذاشون رو در بشقاب‌های متنوع و رنگارنگی هم میل کنند.

اصولاً یک سالن غذاخوری از یک نوع طرح ظرف استفاده می‌کنه،برای رستوران‌هایی که سالن‌های مجزا با منوی مجزا دارند، ترجیح بر اینه که ظروف هر سالن بطور مجزا انتخاب بشه. چند نکته‌ای رو که هم رستوران‌دارها و هم مهمانان رستوران‌ها بهتره راجع به ظروف بدونند، می‌تونید اینجا بخونید:
– ظروف پایه سفالی یا سرامیک لعاب‌دار مت طولانی‌تری عمر می‌کنند.
-ظروف چینی می‌باستی لبه‌های برگردان داشته باشند چراکه قدرت شکنندگی بالایی دارند و بهتره همیشه مراقب لبه پریده ظروف چینی باشید چون هم خطرناکه و هم غیربهداشتی.
-طرح ظروف بایستی زیر لعاب قرار بگیرن، اگر طرح روی لعاب باشه که با چندبار شستشو از بین می‌ره!اما اینکه طرح زیر لعاب باشه حسن دیگه‌ای هم داره؛ ظرف حتماً دوبار لعاب‌کاری شده و در کوره حسابی پخته!
در مورد چینی اگر بخواهیم به مواد تشکیل دهنده‌ش بپردازیم انگار یک درس 2 واحدی شیمی معدنی پاس کرده باشیم چون از فلدسپات بگیرید تا سیلیس و … رو با یک ترکیب خاص با هم مخلوط کرده و اونارو تا 1300 درجه توی کوره می‌پزند و لعاب‌کاری و چاپ لوگو و غیره و غیره مراحل رو بیشتر و بیشتر می‌کنه. اما بجای ترکیباتش بهترین حالت اینه که بدونیم کدوم ظروف برای چه مصرفی بیشترین کاربرد رو دارن. البته تعداد ظروف و تنوع اونها خیلی خیلی بشتر از انی تعدادی هست که با هم می‌بینیم، اما اینها همون ظروفی هستند که بشترین کاربرد رو دارند.

البته ظرف مربعی شکل هم تازگی‌ها مقبول شدند اما باید بدونید که احتمال لب‌پر شدن ظرف مربع شکل دست‌کم 4 برابر ظرف گرد هست.

غذاتون رو با چی می‌خورین!؟

تا حالا به این فکر کردین که غذاتون رو با چی می‌خواین بخورین!؟ حتماً با خودتون خیال می‌کنین که خوب غذا رو با خیلی چیزا می‌شه خورد.مثلاً اگه غذا فست‌فودی باشه، حتماً با سس می‌خورم و اگه یک غذای ناب ایرانی باشه،می‌شه با سبزی خوردن و ماست و ده‌ها چیز دیگه خوردش.اما منظور من در اینجا دقیقاً اون چیزیه که غذاتون رو به جای دست، با اون می‌خورید! قصد این رو ندارم که از تاریخ پیدایش بشقاب، قابلمه و نمونه‌های ابتدایی قاشق و چنگال شروع کنم و فراز ونشیب تاریخی‌ش رو بگم تا به سفره امروزتون برسم، هدف این هست که کمی آگاهی شما نسبت به سرویسقاشق و چنگال بالا ببرم.
ظروف غذا خوری که به انگلیسی Tableware نامیده می‌شن، شامل سه دسته اصلی است. اولی سرویس بشقاب یا همون Flatware هست، دومی هم سرویس کارد و چنگال یا Cutlery است.اونچه رو هم که باقی می‌مونه Hollow-ware  ‌می‌نامند، مثل قوری، شیرخوری، قندان، دیس‌های غذا و …

سرویس کارد و چنگال یا Cutlery

سرویس کارد و چنگال در رستوران‌ها، عمدتاً از دو جنس نقره یا استیل (از نوع ضد زنگ) ساخته می‌شن، البته در اغلب فست‌فودها بخاطر افزایش سرعت و کاهش نیروی انسانی از سرویس‌های یکبار مصرف پلاستیکی یا ترکیبی از اون‌ها استفاده می‌کنند.

سرویس‌های نقره‌ای هم از نوع ورق کامل نقره شروع می‌شن تا به روکش نقره می‌رسند! باید بدونید که بیشتر سرویس‌های نقره‌ای که در رستوران‌های ویژه هتل‌های 5ستاره واقعی، رستوران‌های درجه یک و سطح بالا یا با سرویس فرانسوی (یا Fine dining) می‌بینیم، روکش نقره‌ای دارند که به اون‌ها اصطلاحاً Silver plate می‌گویند.

در پشت سرویس‌های نقره‌ای، معمولاً 3 نشانه رو می‌شه تشخیص داد، این نشانه‌ها شامل نوع نقره، شرکت سازنده و تاریخ تولید هستند.اما اونچه که بیشترین اقبال رو در رستوان‌ها دارد که شما غذاتون رو با اون بخورید، چیزی نیست جز، سرویس‌های استیل که مثل رستوران، بیشترین کاربرد رو در خانه‌های من و شما هم داره.

سرویس‌های استیل کیفیت‌های متفاوتی دارند، اون‌هایی که گرون‌ترند (قابل استفاده در رستوران‌های لوکس و هتل‌‌ها) با آلیاژ کروم ضد زنگ می‌شن و با نیکل برّاق. این سرویس‌ها پرداخت‌های مختلفی دارند (میزان تحت ضربه قرار گرفتن فلز)که عبارتند از:

پرداخت بالا، ملایم و مات و بی‌انعکاس. مهمترین چیزی که باید در مورد سرویس استیل بدونید اینه که در برابر خش مقاوم هستن که به همین سبب هم بهداشتی‌تر میشن. نکته بعدی اینه که نه لک به خودشون می‌گیرن و نه کدر می‌شن!

پس اگر در رستورانی دیدید که قاشق و چنگال‌تون حسابی خط‌خطی شده، بدونید که مدیر رستوران بیشتر بفکر سود هستش تا تعویض سرویس‌های قدیمیش!

شاید هم ظرفشور رستوران کارش رو خوب بلد نیست، پس بهتره تو انتخاب اون رستوران تجدید نظر کنید! در ادامه، تصویر و اندازه‌های استاندارد آیتم‌های اصلی سرویس قاشق و چنگال رو با هم مرور می‌کنیم.

فرزین شـوّاخ، کارشناس مدیریت هتلداری،‌کارشناس ارشد مدیریت گردشگری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا