آموزش رستورانآموزش هتلداری
شرح وظایف پرسنل آشپزخانه صنعتی بر اساس گواهی نامه HACCP
پرسنل آشپزخانه صنعتی: در هر مجموعه غذایی، قبل از ارائه خدمات و وعده غذایی به مشتری مراحل زیادی از جمله؛ تهیه مواد اولیه، حمل و نقل، آماده سازی، پخت، سرو و … طی می شوند.
سهولت و بازدهی این مراحل، به روند کاری، برنامه ریزی و مدیریت مجموعه بستگی و بر کیفیت نتیجه نهایی تاثیر مستقیم دارد.
رعایت این جزییات برای مدیریت و راه اندازی رستوران یا یک مجموعه غذایی، در هر سبک و دسته بندی، ضروری است، زیرا این موارد برگرفته از گواهی نامه بین المللی HACCP است.
شرح وظایف ناظر رستوران:
- نظارت بر تعهدات قانونی شرکت و کارکنان متبوع
- نظارت مستمر بر نحوه تهیه، آماده سازی، طبخ، نگهداری، انتقال و توزیع مواد غذایی در رستوران
- نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت، ظروف مستهلک و غیر بهداشتی
- نظارت بر نظافت روزانه آشپزخانه، دستشویی، تمام لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای طبخ و نگهداری غذا
- نظارت بر فعالیت کارکنان سرپرستی (طبق چارت تشکیلاتی)
- تهیه گزارش از فهالیت ها و مشکلات سرپرست مربوطه
- انجام سایر اموری که در حدود وظایف اداری از طرف سرپرست مربوطه ارجاع می گردد.
شرح وظایف سر آشپز:
- تقسیم کار بین پرسنل آشپزخانه با توجه به برنامه غذایی روزانه
- هماهنگی و اقدام برای تهیه و تدارک و تحویل گرفتن مواد غذایی مورد نیاز نظر مســئول مربوطه
- نظارت و مشارکت مستقیم برنحوه انجام مراحل مختلف طبخ غذا بر اساس برنامه غذایی تنظیم شده
- هدایت و کنترل و اعمال نظارت های لازم بر نحوه انجام وظیفه کارکنان تحت سرپرستی در آشپزخانه و ارائه راهنمایی های تخصصی
- هماهنگی و نظارت برای تقسیم و توزیع غذا و تحویل آن ها به مقسم مربوط جهت توزیع در قسمت های مختلف رستوران
- هماهنگی و اقدام برای تهیه و تدارک غذای نوبت های بعد به وسیله همکاران مربوطه
- نظارت و هماهنگی در جمع آوری آمار و ارائه آن ها به نماینده مربوطه
- نظارت و مشارکت مستقیم بر امور نظافت کلی محیط و تجهیزات آشپزخانه صنعتی و سالن غذا خوری و سرد خانه و غیره با کمک و همکاری کارکنان آشپزخانه و نیز رعایت اصول بهداشت فردی و بهداشت محیط و کنترل وسایل و ابزار
- انجام سایر اموری که در حدود وظایف و مسئولیت های تعیین شده از جانب مافوق ارجاع می گردد.
شرح وظایف آشپز:
- پخت انواع غذا ها و تهیه انواع سالاد، دسر و سایر خوراکی ها
- پیش بینی، برآورد و درخواست مقدار و نوع مواد اولیه جهت پخت و تهیه غذا و خوراکی های مناسب با برنامه تنظیمی
- راهنمایی آشپزان تحت سرپرستی در تهیه غذا ها و خوراکی ها و آماده کردن مقدمات پخت و نظارت بر کارگران آشپزخانه در شستشو و نظافت لوازم و وسایل آشپزخانه و ظروف با مراعات اصول بهداشتی
- گزارش مرتبت چگونگی وضع آشپزخانه و نحوه انجام وظیفه
- انجام سایر امور مربوطه مطابق دستور
شرح وظایف کمک آشپز:
- همکاری و اقدام برای آماده کردن مقدمات پخت غذا های مختلف نظیر پاک کردن و خرد کردن گوشت، مرغ، سبزی و شستشوی مواد غذایی
- همکاری در طبخ و تهیه انواع غذا و سالاد و …
- تهیه و پختن برخی از غذا ها و مخلفات ساده و همچنین انجام برخی از مراحل آشپزی نظیر سرخ کردن گوشت و سبزی ضمن کسب راهنمایی و رعایت تذکرات آشپزان ارشد
- کنترل درجه حرارت و شعله اجاق ها و روشن و خاموش کردن آن ها
- همکاری در توزیع و تقسیم غذا و یا غذاخوری کارکنان و جمع آوری ظروف
- همکاری در تنظیف محوطه و ظروف و وسایل آشپزخانه و سرد خانه و …
- همکاری در تخلیه و حمل و جا به جایی مواد غذایی و ظروف
- رعایت اصول بهداشتی اعم از بهداشت فردی و محیط کار
- انجام سایر اموری که در حدود وظایف و مسئولیت های تهیین شده توسط ما فوق ارجاع می گردد.
شرح وظایف سالاد زن
- آماده سازی غذا در برای استفاده آشپزها و سرآشپزهای باتجربهتر
- پاسخ به دستورات سرآشپز و آشپزها
- آماده سازی دسر، پیشغذا و سالاد
- نظافت و شستشوی آشپزخانه و تجهیزات مربوط به خود.
- آشنایی با اصول اولیه آشپزی و کارکرد تجهیزات آشپزخانه صنعتی
شرح وظایف توزیع غذا:
- آماده کردن و توزیع غذا و نوشیدنی ها بین مشتریان
- جمع آوری ظروف پس از توزیع
- شستشو ظروف با رعایت اصول بهداشتی
- انجام امور تنظیف و رعایت اصول بهداشت محیط کار و بهداشت فردی در تمام طول مدت کار
- توزیع غذا بین پرسنل و نظافت سالن غذاخوری و آماده کردن آن برای وعده بعدی
- انجام سایر اموری که در حدود وظایف و مسئولیت های تعیین شده از جانب مافوق ارجاع می گردد.
شرح وظایف کارگر آشپزخانه:
- تخلیه مواد اولیه غذایی وارد شده به انبار یا سرد خانه و حمل و انتقال مواد درخواستی از انبار یا سرد خانه به آشپزخانه
- جمع آوری، نظافت و شستشوی ظروف و وسایل آشپزی در طول کار و همچنین شستشو و نظافت دیوار و کف آشپزخانه و سالن غذاخوری
- همکاری در پاک کردن، شستن و تمیز کردن مواد اولیه مورد مصرف در طبخ
- انجام دستورات سرپایی آشپزان
- رعایت اصول بهداشتی اعم از بهداشت فردی و محیط کار
- انجام سایر اموری که در حدود وظایف و مسئولیت های تعیین شده از جانب مافوق اجرا میگردد.
شرح وظایف انبار دار مواد غذایی:
- مراقبت و نگهداری مواد موجود در انبار
- تهیه درخواست کسری مواد غذایی و انجام پیگیری های لازم
- تحویل مواد غذایی درخواستی از قسمت ها، مطابق درخواست و دستور
- ثبت و درج مواد غذایی
- صدور قبض انبار در مقابل دریافت اجناس
- تحویل مواد اولیه غذایی به آشپزخانه
- آگاه نمودن رئیس مربوطه در مورد کمبود جا و مکان نگهداری اجناس (در صورت وقوع)
- کشیک در موارد ضروری جهت تحویل اجناس
- ثبت درجه دمای مورد نیاز یخچال های مواد غذایی
- انجام سایر امور مربوطه مطابق دستور مافوق
شرح وظایف مسئول خرید مواد غذایی:
- تهیه مواد غذایی طبق برنامه تنظیم شده توسط سفارش انبار دار بر اساس استاندارد های مواد غذایی
- بایگانی و ثبت رسیدگی خرید مواد غذایی در دفتر مخصوص خرید مواد غذایی یا سیستم اتوماسیون
شرح وظایف سرپرست توزیع غذا:
- نظازت بر فعالیت خط سلف سرویس
- رعایت مقررات بهداشتی به وسیله کارکنان در آشپزخانه
- تهیه لیستی از تمامی لوازم و وسایل مورد استفاده
- ارزشیابی کارکنان تحت سرپرستی به منظور بهبود کار ها
- شرکت در جلسات غذایی
- نظارت بر بخش غذا ها و کنترل سینی ها
- کسب دستور و برنامه کار از سرپرست مربوطه
- گزارش وقایع به سرپرست مربوطه
شرح وظایف آمار گیر مواد غذایی:
- برآورد مواد غذایی مورد نیاز به صورت سرانه و کلی
- درخواست تهیه مواد و تحویل، 10 روز قبل از اتمام مواد
- تحویل مواد مورد نیاز آشپزخانه طبق درخواست ها
- تشکیل بایگانی از درخواست ها
- تهیه آمار از مواد مصرفی بصورت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه، و همچنین آماری از مواد موجود و مورد نیاز
- تهیه آمار از مشتریان وفا دار و مشتریانی که بیش از یک بار مراجعه می کنند
- انجام سایر اموری که در حدود وظایف اداری از طرف سرپرست مربوطه ارجاع می گردد
- تهیه گزارش از فعالیت ها و مشکلات جهت ارائه به سرپرست مربوطه