کوچینگ معنا و مفهوم
کوچینگ معنا و مفهوم
سه گروه وارد فضای کوچینگ می شوند
1)گروهی که مایلند استاندارد کوچینگ را یاد بگیرند و میخواهند به عنوان یک کوچ وارد بازار کار شوند.
2) افرادی که در یک زمینه شغلی فعال هستند و کوچینگ را در کنار سایر مهارت های دیگر به کار میگیرند. این گروه شامل مدیران، مشاوران کسب و کار ، مشاوران موفقیت فردی و شغلی، افراد فعال در مشاغل حوزه روانشناسی، بازاریابی، مدرسین و اساتید هستند.
3) افرادی که به تغییر و تحول در زندگی فردی و حرفهای خود علاقه مند می باشند و می خواهند با فراگیری مهارت کوچینگ سطح زندگی فردی و حرفهای خود را ارتقا دهند.
منظور از کوچینگ و کوچ چیست
ما در فارسی از واژه کوچ و کوچینگ استفاده می کنیم در صورتی که واژه مربیگری و مربی در فارسی وجود دارد اما معمولاً معادل فارسی ذهن مراجع را معطوف به موضوعات دیگری از جمله مربی ورزشی میکند. ممکن است در آینده واژه رسایی برای آن پیدا شود
کوچینگ مجموعهای از مهارتها است که به طور سازمان یافته ای به کار گرفته میشود تا مراجع با تکیه بر دانش و مهارت خود (یعنی آنچه از قبل می دانسته) از جایگاه فعلی به جایگاه و اهداف مطلوبش برسد (شاید این موضوع کمی تعجب برانگیز باشد).
ایراد کار شما این است که بسیاری از آنچه را که می دانید به کار نمی گیرید و یا این که به دانسته هایتان اعتماد ندارید و در فرآیند کوچینگ متوجه کمبودهای خود شده و می فهمید که به چه اطلاعات و مهارت جدیدی نیاز دارید.
کوچ کیست؟
کوچ فردی است که مهارت های کوچینگ را میداند و به مراجع خود کمک می کند تا در مسیر تحقق اهداف خود پیش برود . مراجع در این فرآیند به خودآگاهی رسیده و نقشه راه موفقیت، در موضوع مد نظر خود را ترسیم میکند. که این نقشه و مسیر بر اساس نیازها، خواسته ها، تواناییها و امکانات در دسترس خود اوست نه بر اساس آنچه دیگران میگویند. در این فرآیند متوجه می شوید که چرا هدف یا آرزوی خاصی را دنبال می کنید و یا چرا تا به حال آرزو یا هدف خود را نرسیدهاید.
نکته بسیار مهم این که، درکوچینگ تعریف برنامه عملی شفاف برای گام برداشتن در جهت هدف مطلوب است. این برنامه چون متناسب با شخص شما و بر اساس خصوصیات منحصر به فرد تعریف میشود در مقایسه با سایر برنامههای عملی به راحتی و کیفیت بسیار بهتری اجرا خواهد شد
در پایان اینکه ….
با به کارگیری مهارتهای کوچینگ در زندگی شخصی و حرفهای خود تغییرات ماندگار ایجاد می کنید و چون دیگران زودتر از شما این تغییرات را احساس می کنند با این جمله از اطرافیان مواجه می شوید «مدتی است که خیلی تغییر کردی» و با یادگیری فرایند کوچینگ به مرور متوجه میشوید میزان تنش و چالش در روابط شما کمتر شده است. و به طور کلی کوچینگ باعث بهبود خود شناسی، روابط شخصی و حرفهای و عملکرد فردی و غیره خواهد شد.
به شما توصیه می شود مقاله مهارت های کوچینگ توسعه فردی و کسب وکار را از اینجا مطالعه کنید