دوره اصول تشریفات بین المللی (دیپلماتیک)
اصول تشریفات بین المللی
اصول تشریفات بین المللی: تشریفات به طور بسیار خلاصه؛ مجموعه ای از آداب شامل حسن سلوک (رفتارهای پسندیده اختیاری مانند تقدم در سلام، رعایت احترام دیگران، خوش خلقی و خوش بیانی)، نزاکت (رفتارهای اجباری مانند انضباظ نظامی، احترام به قوانین و آیین نامه ها)، و رعایت ترتیبات، قوانین، مقررات و کنوانسیونهای داخلی و بینالمللی است؛ از ساده ترین آنها یعنی رعایت ترتیبات خاص ترخیص کالا در گمرکات که به تشریفات گمرکی معروف است تا نحوه رفتار با نمایندگان سیاسی و کنسولی سایر کشورها، و سبک متعارف کار در سازمانهای بینالمللی مانند طریقه ثبت نام، نظردادن در جلسات و نحوه ابراز مخالفت و یا همکاری با نمایندگان سایر کشورها در خصوص قطعنامه هاست.
نحوه ارتباط با مهمانان در تشریفات سیاسی
در ارتباطات سازمانی، روابط عمومی جایگاه خاصی دارد و تشریفات، هنر روابط عمومی محسوب می شود. تشریفات، ویژه ارتباطات انسانی بوده و برای همه و در همه جا مورد استفاده قرار می گیرد. نحوه ارتباط در تشریفات، از اهمیت خاصی برخوردار است و با توجه به مکان و نوع میهمان یا میزبان متنوع و متفاوت خواهد بود.
علاوه بر این، یک سری از اصول تشریفات نیز وجود دارند که بیشتر مختص ایرانی ها است؛ به عنوان مثال، دیپلماتهای ایرانی نباید در مراسم هایی که در انها مشروب سرو می شود، حضور داشته باشند. همچنین، دیپلمات های خانمی که قصد سفر به ایران را دارند، ملزم به رعایت پوشش سر و بدن هستند.
محتوای دوره اصول تشریفات بین المللی (دیپلماتیک)
- تشریفات چیست؟
- شناخت مشخصه های تشریفات
- رعایت آداب و تشریفات پسندیده در مراودات بین المللی – تجاری
- اصول و آداب رفتاری و طرز پوشیدن لباس در مجامع رسمی، عمومی و بین المللی
- آشنایی با انواع آداب و رسوم بین المللی در مراسم و مناسبات رسمی و بین المللی
- اصول شرکت در جلسات و ملاقاتها
- روش صحیح دست دادن و معرفی کردن
- ضیافتها و آداب غذاخوردن در مهمانی های رسمی
- چگونگی و مراحل استقبال و بدرقه