نیروهای خدماتی و پذیرایی رسمی از مهمانان بین المللی
نیروهای خدماتی و پذیرایی رسمی از مهمانان بین المللی
فنون پذیرایی و تشریفات:
آموزش یکی از اصول اصلی و پایه در شرکت های بین المللی به حساب می آید تا با این کار بتوانند در زمینه های مختلف شغلی خود را به روز نموده و در مقابل سایر رقبا پایدار بمانند. و رفته رفته بتوانند رقیب های خود را کنار زده و حرف اول را در جهان بزنند.شرکت های بین المللی معمولا ارتباطات گسترده دارند و همیشه مهمانانی از سایر کشورهای جهان جهت برگزاری جلسات و عقد قرار داد در این شرکت ها حضور پیدا می کنند.
در زمان جلسات کوچک یا بزرگ و در زمان صرف ناهار، شرکت ها ی بین المللی از این مهمانان VIP (مهمان ویژه) و گاهی TOP VIP ( مهمان خیلی ویژه) پذیرایی می کنند.از آنجایی که امور حمل و نقل و پذیرایی از این مهمانان توسط نیروی خدمات شرکت انجام می گیرد.مثلا راننده شرکت باید به همراه یک مترجم به استقبال این مهمان خارجی برود.و او را تا هتل یا محل شرکت راهنمایی نمایند.
بطور حتم مهمان خارجی انتظار یک استقبال خوب را دارد، بطور مثال راننده باید شیک و کت و شلوار پوشیده باشد و در حمل چمدان مهمان به او کمک نماید.حتی المقدور نسبت به شخصیت و سمت مهمان درب خودرو را برای وی باز نماید و با خوش آمد گویی به زبان بین المللی با گرمی از ایشان استقبال گردد.و مهمان را با سرعتی ملایم و از بهترین و زیبا ترین قسمت های شهر به مقصد برساند.
بعد از شروع جلسه این وظیفه نیروی خدماتی است که بهترین چیدمان جلسه را در اتاق کنفرانس به اجرا درآورد بصورتی که با دید اولیه مهمان ما متوجه تشریفاتی بودن آن جلسه و شرکت ما گردد.
درست است که محور اصلی یک جلسه فقط به خوردن و پذیرایی نیست، اما چیدمان منظم و مرتب که در اصل همان معنی و مفهوم تشریفات است، باید به شکل صحیح رعایت گردد. تا مهمانی که بطور مثال از اروپا و یا سایر کشور های پیشرفته به کشور ما وارد شده هیچگاه به چشم تحقیر به ما نگاه نکند.
در صورتی که قرار باشد برای مهمان خارجی میز ناهار چیده شود باید به یکسری موارد مانند قرار دادن کارد غذاخوری ، دستمال سفره ، لیوان اضافه و… توجه کرد و نیروی تشریفاتی ما باید بتواند چیدمان متفاوتی برای میز غذا خوری یک مهمان عادی و مهمان ویژه ارائه دهد.
در زمان پذیرایی باید حرفه ای باشیم و به نکات ریز هم توجه کنیم.
فرض کنید بعد از شروع جلسه ما قرار است مثل همیشه توسط نوشیدنی گرم که همان چای سیاه است از مهمانان پذیرایی نماییم. بعد از اینکه با اصول حرفه ای (که همیشه در دوره های گروه آموزشی مهارت گستر نوشیجان بیان می شود و بنده حسین رحمتیان مدرس دوره تشریفات پیشخدمت اداری بسیار روی آن تاکید دارم) وارد اتاق کنفرانس شدیم و با حفظ تقدم و تاخر به پذیرایی پرداختیم، به مهمانی می رسیم که از خوردن چای سیاه امتناع می نماید به نظر شما باید چکار کنیم.
معمولا اولین فکری که به نظر ما می رسد این است که مهمان میل به چای ندارد و شاید با خود فکر نکنیم که این فرد چای سیاه نمی خورد اما اگر اگر نوشیدنی دیگری داشته باشیم استقبال نماید. گاهی وقت ها مهمان خارجی به جای نوشیدنی گرم از ما درخواست آب می کند و از نظر وی پیشخدمتی که در یک شرکت بین المللی کار میکند باید خودش زبان انگلیسی را در حد ابتدایی مثل سلام و خوش امد گویی، چای و قهوه ،آب، دستمال کاغذی و دستمال سفره ، آدرس دستشویی و…را بداند تا برای چنین کلماتی نیاز به مترجم نداشته باشد. و اگر برای چنین کلماتی باز هم از مترجم استفاده کنیم شرکت ما ضعیف نشان داده می شود.
پس تا اینجا فهمیدیم که آموزش نیروهای خدمات در شرکت ها و ادارات اهمیت فراوانی داشته و هریک از افراد که شامل نظافتچی اداری، رانندگان شرکت، آبدارچیان و حتی نگهبانان و انتظامات که همگی پرسنل خدماتی محسوب می شوند.بعنوان پیشانی و ویترین هر سازمان و یا شرکت خصوصی و دولتی در عملکرد و کارایی مثبت آن بخش موثر می باشند.
گروه آموزشی مهارت گستر نوشیجان بعنوان موسسه میزبان دانش و تدبیر در زمینه تشریفات و پذیرایی رسمی آموزش های خود را برای گروه های خدماتی اداری و شرکتی در سراسر ایران با عنوان فنون پذیرایی و تشریفات برگزار می نماید. و همچنین این آموزش ها بصورت عمومی برای شرکت هایی که تعداد محدود کارکنان خدماتی دارند در محلموسسه برگزار می نماید.
کلیه آموزش های این موسسه بصورت عملی و تئوری بوده و سعی می شود نقاط قوت و ضعف کارکنان خدماتی بصورت نفر به نفر به آنان اعلام گردد و همچنین با ارائه چک لیست آراستگی محیط کار آموزش های ارائه شده را پیگیری می نماید. موسسه آموزشی مهارت گستر نوشیجان در پایان دوره تاییدیه آموزشی معتبر به شرکت کنندگان ارائه می دهد.
رادیو تشریفات: مقدمه آموزش نیروی خدماتی بصورت صوتی