نورپردازی در رستوران
نورپردازی در رستوران
نورپردازی در رستوران میتواند به دو دسته تقسیم شود.
نورپردازی موضه ای
نورپردازی محیطی
نورپردازی موضه ای به نورپردازی ای گفته میشود که به کارکنان کمک میکند تا آنها کار خود را بهتر انجام دهند. نورپردازی محیطی به نورپردازی گفته میشود که بر روی جو و حالت کلی رستوران تأثیرگذار است.
نورپردازی موضه ای
نورپردازی موضعی یک نوع نورپردازی است که به کارکنان اجازه میدهد کارشان را بهتر انجام بدهید.در حال طراحی نورپردازی رستوران به این فکر کنید که چطور میشود به کارکنان کمک کرد؟ با توجه به اینکه آشپزخانهها در دید عموم نیستند، برای نورپردازی آنها از نورپردازی کانونی استفاده کنید.
– آشپزخانه یک رستوران محیطی است که احتمال وقوع اتفاقات بد در آن زیاد است.، «چیزهای زیادی در آشپزخانه میتواند به کارکنان آسیب برساند» برای مثال چاقوهای بسیار تیز و برنده، و سطوح داغ.
– آشپزخانه به نور محیطی زیادی نیاز دارد که آشپزها بتوانند کارشان را انجام دهند، قفسهها هم به نورپردازیموضعی نیاز دارند که کارکنان چیزهایی که روی آنها قرار دارند را ببینند.
– آشپزخانه یک رستوران همچنین باید نورپردازی مقطعی و کانونی نیز داشته باشد برای مکانهای کوچک وکارهای خاص؛ مثلاً در بالای سطوحی که بر روی آن سبزیجات را خرد میکنند.
– محل پرداخت پول هم در دید عمومی است. پس محل پرداخت باید یک نورپردازی مشخص واضح نیز داشته باشد.نورپردازی مشخص در محل پرداخت باعث میشود تا مشتری کاملاً بر آن محیط اشراف داشته باشد.
مکانهای دیگری که نیاز به نورپردازی کانونی و مشخص دارند. عبارتند از:
_ میزها: مشتری نیاز دارد تا بتواند با یک نورپردازی مناسب و بیاشکال منو را مطالعه کند.
_ داخل و خارج رستوران: نورپردازی در این دو مکان بسیار بااهمیت است زیرا مشتری باید با نور کافی و با امنیت و راحتی، ورود و خروجی بیدردسر داشته باشد.
_ سرویسهای بهداشتی: این مکان باید به خوبی روشن باشد.
_ آیینهها: مشتریها دوست دارند که بتوانند خود را به راحتی در آینه تماشا کنند.
رونوشتی به طراحان داخلی رستورانها:
وقتی میخواهید برای یک رستوران نورپردازی کنید به این فکر کنید که کارکنان یا مشتریان اینجا قصد انجام چه کاری را دارند؟ بعد در جوابش نورپردازی رو برای آن محل طراحی کنید.در رستوران راه برید و به این فکر کنید در هر قسمتی چه کاری انجام خواهد شد؟بعد نور را برای آن کارها طراحی کنید.
نورپردازی محیطی
نورپردازی حال و هوای رستوران را مشخص میکند. نورپردازی اولین چیزی است که هنگام ورود مشتری به رستوران به آن توجه میکند و نگاهش را جلب میکند.رستوران میتواند از نورپردازی طوری استفاده کند که حس و حال و محیط مناسب را ایجاد کند.
رونوشت به طراحان داخلی رستوران:
باید از خودتان این سؤال را بپرسید که قرار هست چه فضایی و با چه حس و حالی را قرار هست طراحی کنم؟برای طراحی و نورپردازی محیطی گرم بهتر است از رنگهای ملایم، زرد نارنجی استفاده کنید؛ و برای طراحی یک رستوران مدرن و کلاس بالا بهتر از رنگها آبی و مشتقات آن استفاده کنید.
_ به رستورانهای مختلف بروید و برای خودتان این سؤال را مطرح کنید که آیا رنگبندی و نورپردازی این رستوران درست است آیا این رستوران حال و هوای مناسبی با رنگبندی و نورپردازیاش دارد؟ مگر نه آن اشتباهات را تکرار نکنید.رستورانها باید به ورودی توجه ویژهای کنند. چرا که ورودی رستوران اولین جایی است که مشتری میبیند و روی رفتار و حس او تأثیر میگذارد.
نورپردازی اهمیت طراحی خاص یک مکان یا معماری خاص را بسیار بالا میبرد و آن را برجسته میکند؛ مثلاً هم داخل رستوران هم حارج از رستوران.
آیا رستوران شما مکان و یا معماری خاصی دارد؟
یا رستوران شما ویژگی خاصی برای نمایش دارد؟